Rubrik+Arbetsätt.png

Genom vår breda kunskap och praktiska arbete vill vi stärka demokrati och motverka extremism och våldsbejakande miljöer samt bidra till interreligös och interkulturell dialog.

IDEDI är ett nationellt resurscenter för mångkulturella miljöer och dialog och vi arbetar som konsulter i kommuner och offentlig förvaltning.

Vi erbjuder rådgivning, utbildning och konferenser som behandlar olika teman samt gör kartläggningar.

Vi utvecklar även metoder för konfliktlösning och ungas delaktighet för att skapa förutsättningar att förebygga konflikt och bidra till fredligare och mer inkluderande samhällen. 

IDEDI:s arbete bygger på Fryshusets värdegrund att unga genom sina passioner kan förändra världen, samt på förståelse och mångårig erfarenhet av ungdomar från olika religiösa, kulturella och socioekonomiska bakgrunder.

Välkommen att kontakta oss för att få en skräddarsydd lösning för just er verksamhet!

Ska%CC%88rmavbild+2021-01-05+kl.+11.08.37.jpg

Institutet för demokrati och dialog arbetar för att stärka samhällsaktörers förmåga att nå och arbeta inkluderande med unga, oavsett bakgrund. Detta kan ske på olika sätt: föreläsning, utbildning, kartläggning eller handledning.

Är du intresserad av att få en lättillgänglig och grundläggande förståelse för hur Fryshuset arbetar med ungas delaktighet på riktigt? Verktyg för demokrati är IDEDIs webb-utbildning om hur vi genom ungas delaktighet motverkar att de hamnar i destruktiva miljöer och ett utanförskap.

bild+22.jpg

Utbildningens syfte är att ge förståelse och verktyg för hur yrkesverksamma som arbetar med eller för unga kan i sin roll använda delaktighet som ett verktyg. Vidare syftar utbildningen till att samla yrkesverksamma för att tillsammans skapa ett förhållningssätt och genom samverkan bygga framtida insatser för ungas välmående och delaktighet.

Utbildningen skräddarsys utifrån era behov!

Mer om Verktyg för demokrati

Skärmavbild 2021-01-05 kl. 11.16.03.png

För att kunna göra skillnad på riktigt gör vi en kartläggning för att ta reda på varje uppdragsgivares särskilda behov. I kartläggningarna undersöker vi både vad som fungerar och vad som inte fungerar. Detta för att få ett helhetsperspektiv i kartläggningen.

Baserat på vad som framkommit i kartläggningen gör vi sedan en behovsanalys. Analysen görs utifrån den aktuella situationen, så som den framkommit i kartläggningen. Utifrån analysen utformar ett hållbart och långsiktigt program för uppdragsgivaren, skräddarsytt efter uppdragsgivarens specifika behov.

Skärmavbild 2021-01-05 kl. 11.15.57.png

Vi erbjuder rådgivning och handledning till uppdragsgivarens personal – från förebyggande insatser till pågående fall. Vi har även ett nätverk med träffar för samarbete, kunskapsbildning och utbyte av erfarenheter mellan personal från olika verksamheter som jobbar med ungdomar.